Tak zaczęła się ta historia

        „Restauracja Warmia to miejsce, które chciałem stworzyć od bardzo dawna. Odkąd skończyłem gastronomię w szkole średniej od razu zacząłem odnosić sukcesy i w 2009 roku zdobyłem I miejsce w konkursie „Gastro Hotel”. Doświadczenie kulinarne budowałem m.in. w takich miejscach jak olsztyński Hotel Kopernik czy Między Deskami w Tomaszkowie, a swoje zdolności kulinarne miałem możliwość zaprezentować przygotowując cateringi na takie wydarzenia jak Wielka Zabawa TV Puls, Festiwal Weselnych Przebojów czy podczas Mazurskiej Nocy Kabaretowej organizowane przez miasto Mrągowo. Świat kulinarny z pasji przerodził się w pracę i tak oto połączyłem przyjemne z pożytecznym. Miejsce, z którym związałem się od 2020 roku to restauracja Tawerna, w której prowadziłem autorski program „Luźno w garach” promujący Standup w Olsztynie. Dzięki niemu miałem możliwość wprowadzić w świat kuchni takie gwiazdy jak Piotr Szumowski, Grzegorz Dolniak, Magdalena Kubicka, Błażej Krajewski oraz niezawodny Maciej Brudzewski, który został prowadzącym letniego cyklu stand-upów w Tawernie. Zaangażowanie w gotowanie dało mi szansę na otworzenie własnej restauracji, w której jak sama nazwa wskazuje, chcę wykorzystywać produkty pozyskiwane od lokalnych dostawców. Dodatkowo restaurację będą zdobiły zdjęcia przedstawiające piękno naszego regionu autorstwa Miłosza Dąbrowskiego lokalnego podróżnika oraz płetwonurka. Pragnę, aby goście naszej restauracji próbując lokalnych dań, otworzyli się nie tylko na kulinarne doznania smakowe, lecz także poznali piękno naszego regionu.”

Szef Kuchni Bartosz Niedzwiecki

szef kuchni bartosz niedzwiecki restauracja warmia.jpg

ZOBACZ NASZĄ
RESTAURACJĘ